خانه / عوامل تهدید کننده رنگ خودرو

عوامل تهدید کننده رنگ خودرو

عوامل تهدید کننده رنگ خودرو را می‌توان به دو دسته شیمیایی و فیزیکی تقسیم کرد:

عوامل شیمیایی

باران اسیدی
قطراتی که معمولا روی خودرو می‌نشیند و بعد از مدتی خشک می‌شود و ما نیز به آن توجه نمی‌کنیم، باقیمانده باران اسیدی است. وقتی باران یا برف می‌بارد، آلودگی‌های محیطی نظیر اسید سولفوریک و اسید نیتریک که توسط کارخانه‌ها، اگزوز کامیون‌ها و خودروهای سواری ایجاد می‌شود را به دام می‌اندازد و روی خودرو می‌نشاند که البته این پدیده موقع نشستن قطرات شبنم هنگام صبح نیز صادق است. آلاینده‌ها به دلیل سنگینی در انتهای قطره قرار می‌گیرند و به طور مستقیم با سطح رنگ در تماس هستند. بر اثر تابش نور خورشید، آب تبخیر و اسید غلیظ می‌شود و باعث رد و اثر (Etching) روی لایه شفاف می‌گردد که اثر آن روی سطح رنگ باقی می‌ماند. از این رو توصیه می‌شود بعد از بارش باران یا برف خودرو را در اولین فرصت بشویید.

عوامل تهدید کننده رنگ خودرو 1
● اکسید شدن
این پدیده در خودروهایی که فاقد لایه شفاف هستند، اهمیت دارد و می‌تواند سطح رنگ دارای پیگمنت را به مرور زمان اکسید و مات کند؛ به گونه‌ای که فرد متوجه نشود. با استفاده از پولیش می‌توان این لایه اکسید را از بین برد و سطح رنگ را دوباره براق کرد.
● اشعه ماورای بنفش
در نسل جدید رنگ که دارای لایه شفاف است، اکسید شدن اهمیت کمتری دارد اما در عوض اشعه ماورای بنفش به عنوان خطرناک‌ترین عامل از بین برنده لایه شفاف مطرح است که باعث تخریب رزین و زرد شدن لایه شفاف می‌شود. توصیه می‌شود برای رفع این مشکل خودرو در طول روز در سایه قرار داشته باشد و یا از پوشش استفاده شود.
● واکس و پولیش نامناسب
از آنجا که بعضی از واکس‌ها و پولیش‌ها دارای مواد نفتی‌اند که می‌توانند به سطح رنگ آسیب برسانند، توصیه می‌شود در انتخاب مواد مذکور دقت لازم به عمل آید
● مایع شستو شوی نامناسب
بسیاری از مردم خودرویشان را با مایع ظرفشویی می‌شویند که باعث تخریب قطعات لاستیکی، پلاستیکی و رنگ می‌شود. دانستن این نکته ضروری است که مایع ظرفشویی برای پاک کردن چربی و روغن ساخته شده است و این مواد به راحتی واکس محافظ رنگ را لخته می‌کنند و رطوبت موجود در قطعات لاستیکی و پلاستیکی را از بین می‌برد

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کارشناس رسمی دادگستری خودرویی سبک و سنگین
شماره های تماس
اشتراک گذاری
آخرین مطالب

آیا به کارشناس از طرف فروشنده میشه اعتماد کرد؟

کارشناس خودروهای اسنپی!!!

کارشناسی خودروی سنگین دی ماه ۱۴۰۲

استعلام سوابق کشنده ه داف

استعلام پرونده کشنده دافDAF